Idioma
Català

Restaurant Mon

Un viatge a la memòria de l'sabor

El que realment importa és invisible a la vista, només el gust et pot portar a comprendre els tres fonaments que sustenten la cuina de Felip Llufriu

El restaurant a Menorca que transforma l'avantguarda culinària en memòries de gust

A prop de el cor

La gastronomia comença lluny de les quatre parets de la cuina, neix amb l'amor amb què el pagès té cura dels camps, el ramader alimenta els caps de bestiar i el pescador labora la mar. Gràcies a ells podem treballar per assolir l'art.

Reprenem el contacte amb la terra que ens alimenta i el mar que ens dóna forma. Triem els aliments més nobles de l'illa seleccionant hortalisses i verdures de granges de la proximitat, caps de bestiar de predis locals d'alta qualitat i peixos del dia, perquè sabem que el primer secret de l'alta cuina està en la frescor i categoria de les nostres matèries primeres .

Natural i Actual

Vanguardia i tradició, les dues cares de l'Mon

Som un restaurant que posa en valor la tradició menorquí - balear i l'avantguarda de l'alta cuina. L'obsessió de Felip Llufriu per explorar la frescor del producte de quilòmetre 0 ens porta recuperar la memòria de l'sabor insular en tota la seva esplendor. Afloren amb cada plat les riques influències que fan de la gastronomia menorquina un gresol de cultures amb substrats de la cuina àrab, francesa i britànica.

La memòria de l'paladar - Sabors per recordar

El nostre protagonista ets tu, no busquem ser vistos, volem ser recordats a través de l'experiència que et provoquen els nostres sabors. Un sabor creat perquè ho facis teu, el explores, combinis i juguis amb ell en el teu paladar.

El xef, Felip Llufriu en Mon restaurant

Discret, sigilós i ple d'energia. Un Xef fet a si mateix que torna i retorna a Menorca la memòria gustativa i visual de la cuina d'arrel illenca, sumant-li l'experiència d'un xef d'Estrella Michelin.

Estrella Michelin amb els germans Roca

La seva primera cita amb la cuina va ser fortuïta i innocent. Ara recupera les arrels dels seus primers plats, com el d'aquella coca amb tomàquet feta per les mans inquietes d'un nen. Un joc que va esdevenir berenar i que fa ja més de 30 anys va encendre l'inici de la seva carrera professional.

Aquesta satisfacció per crear, va despertar en ell un desig que amb els anys ho allunyaria dels sabors de la seva illa natal, per tornar convertit en Xef d'alta cuina, reconegut per una Estrella Michelin, 2 Sols Repsol, premi a la millor oferta de postres per la revista Gourmetour, o el quart millor restaurant d'Espanya per la revista restaurant, entre nombrosos esments de crítics de cuina i blocs gastronòmics.

Mitjançant el Restaurant Fonda Mon, Felip torna a el gust de les seves arrels, a la il·lusió d'aquell nen que cuinava coques amb tomàquet per a les seves germanes, ara més preparat i compromès que mai.

Ànima menorquina Menorca és una font d'inspiració constant que es desprèn tant en els nostres plats com de la decoració i l'ambient de restaurant. L'espai consta de dos ambients, la sala i el pati interior, en els quals el característic blanc de la llum mediterrània és el protagonista d'ambients lleugers i suaument il·luminats. Un espai diàfan i acollidor dissenyat per Medi Estudi i Clara Capó, que ha sabut mantenir l'essència de l'arquitectura menorquina i fusionar-la amb una decoració senzilla, avantguardista i actual, a l'uníson dels nostres plats.

influències culinàries

Després d'estudiar hostaleria a la seva illa natal, va finalitzar la seva formació culinària en un dels millors restaurants de món, el Celler de Can Roca a Girona. La seva relació amb els germans Roca continuaria amb el seu nomenament com a cap de cuina del restaurant Roca Moo de l'hotel Omm de Barcelona, on és premiat amb una Estrella Micchelin. Un compromís amb la més alta gastronomia espanyola que culminaria després de 13 anys amb l'obertura del seu propi restaurant el 2014, elMon en el seu Ciutadella natal.

Altres influències culinàries rebudes pel jove Felip vénen de la cuina catalana i francesa en restaurants tan reconeguts com Neichel i Jean Luc Figueras, tots dos de Barcelona, el famós Mugaritz a Guipúscoa o Les Reixes a Conca.

Avui la passió per la cuina li torna a les seves arrels, una cuina menorquina i balear que es nodreix d'una història alimentada per les influències de la cuina àrab, francesa i anglesa. Composicions plenes de matisos, que combinen a la perfecció amb tècniques avantguardistes i plenes de veritat en els seus sabors.

Dates
Habitacions
1 habitació
2 habitacions
3 habitacions
Hostes
Reservar Restaurant